2016. május 19., csütörtök

Rebarbara kompót

Mire a nagy boltig értem, már tudtam, hogy
valamilyen rántott hús fog készülni, rebarbara
kompóttal...vagy a rebarbara kompót gondolata
volt előbb és csak utána jött a rántott hús...? ;)))
Hozzávalók:
-70 dkg rebarbara
-10-15 dkg cukor, vagy valamilyen édesítőszer
-fél citrom leve
-1 gondolatnyi só :)
-2-3 rúd fahéj
-1 rúd vanília, vagy egy kevés vanília por
 Ha frissen, tényleg frissen jutunk hozzá ehhez a csodás
zöldséghez, akkor rajta lehet hagyni a héjat,
én viszont a boltiakat, azokból is amik már nagyon vastagak,
legtöbbször megszabadítom ettől, a zsenge levélnyeleken
tényleg rajta lehet hagyni mindent.
Tehát a szárakat leöblítem, 2 centis darabokra vágom,
majd annyi vízben, amennyi kényelmesen ellepi,
főni teszem-minden ízesítőt hozzáadok, ugyanis kb.
5 percet fog főni.
Ekkor a gázról leveszem, hűlni hagyom, de a lehető
legrövidebb úton a családom elé teszem
...nagggyon finom! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése