2016. május 8., vasárnap

Zellerkrémleves

Hozzávalók:
-1 nagy zellergumóhoz (tisztítva ez most 65 dkg volt)
-2 nagyobb krumpli
-2 l zöldség alaplé, vagy víz
-0,5 l tejszín (NEM főző)
-1 közepes fej vöröshagyma
-2 nagy gerezd fokhagyma
-olaj
-só
-frissen darált bors
-jó pár reszelésnyi szerecsendió
A hagymát megpucolom, kockára vágom -sózom-
és egy kis olajon dinsztelni teszem.
A zellert, krumplit, fokhagymát szintén megszabadítom
a burkolatuktól, ezeket is kockára vágom,
(mindegy, hogy mekkorákra)
majd hozzádobom a hagymás alaphoz, felöntöm az
alaplével, fűszerezem és teljesen puhára főzöm.
Ekkor ráengedem a botmixert, majd amikor már
homogén a leves, hozzáöntöm a tejszínt is, amivel
1 percet turmixolom még, felfőzöm újra és el is
zárom a gázt.
Ha szüksége, ekkor még ízesítem.
Hozzá FŰSZERES KENYÉRKOCKA készült
...a nagy kedvenc. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése