2016. május 3., kedd

Tavaszi saláta

A hétvégén 
került az asztalra és mivel a boltok polca már tele van
friss fejes káposztával, (saláta meg mindig kapható :)
most ilyen készült mellé...nagyon finom lett.
Hozzávalók:
-1 fej új fejeskáposzta
-1 fej jégsaláta
-1 csomag újhagyma...de ki, mennyire szereti
-sárgarépa
-kígyó-, vagy kovászolni való uborka...már az is van :)
+
-kb. fél liter vízhez
-1 dl extra szűz olívaolaj
-1 dl ecet
-1 ek szemes bors
-1 ek köménymag
-4-5 babérlevél
-cukor
-só
Első körben készül el a saláta leve, ennek
ugyanis főni, majd hűlni kell
-vízben kb. 10 percig főzöm a fűszereket,
a tűzről levéve adom hozzá a cukrot, sót,
ecetet és az olajat...teljesen kihűtöm.
Tökéletesen elég ezután hozzákezdeni a
szeleteléshez-géppel dolgoz(tat)ok, a saláta
és a hagyma kivételével.
A zöldségeket nagyon enyhén besózom és
többször átforgatom, amíg rá nem öntöm
majd a salátalevet.
Ebből nagyjából annyi mennyiséget készítsünk
egyszerre, amennyi elfogy, ugyanis a hosszabb
állástól eléggé összeesik.
Csak hogy teljes legyen az összkép. :)))

2 megjegyzés:

  1. Finomat főztél-sütöttél, a salátareceptet viszem, szerintem mi is szeretni fogjuk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen...és viheted, természetesen! :)

      Törlés