Oldalak

2020. április 13., hétfő

Húsvéti hidegtálunk

Meg is érkeztem az idei hidegtálunkkal,
tudjátok, nem lehet kihagyni ezt sem.
😍
Amik nem maradhatnak le a tálról:
amiből készül sonkatekercs és kerül a tálra, a
KASZINÓTOJÁS alá is.
A franciasalátához az alapot most nem vízben
főztem meg, hanem kevés olajon, sóval, borssal
megpároltam...mondanom sem kell, sokkal
finomabb lett a végeredmény.
Ez még tegnap elkészült, ugyanis kell, hogy
álljon legalább egy éjszakát, hogy az ízek
összeérjenek.

A salátára TARTÁRMÁRTÁS készült
(tegnap ebből dupla adagot készítettem, ez

Egy pár leírás jöjjön itt, minden más,
lényeges dolog és információ megtalálható
a blogon. 😉

Hozzávalók a franciasalátához:
-2 nagyobb, héjában főtt krumplihoz
-20-20 dkg sárgarépa és petrezselyem gyökér
-20 dkg zöldborsó (most konzerv)
-1 csészényi (2 dl) savanykásabb alma
-1 csészényi ecetes uborka
-tartármártás-feljebb közzé van téve😀
A kész mennyiség kb. 1 kg lesz.

Hozzávalók a kaszinótojáshoz:
-5 db főtt tojáshoz
-1 ek szardellapaszta-kihagyható, de kár lenne, ugyanis nagggyon finom vele :)
-1 ek mustár (jó fajta :)
-1 ek Piros Arany (legyen csemege, a csípőset nem bírja mindenki)
-2 ek puha vaj (rendes, igazi :)
-só
-frissen darált fekete bors, vagy ha valakinek az jobban tetszik, fehérbors

Amik jelenleg a tálon vannak:
-sonkatekercs
-kaszinótojás
-franciasaláta

-mini mozzarella golyók
-Medve lapka sajt
-Karaván lapka sajt
-Tavaszi felvágott
-Dán szalámi
-disznósajt
-szőlő
-kivi
-koktélparadicsom
-hónapos retek
-pritamin paprika
-olajbogyó
-kapribogyó
-mini savanyú kukorica

Ha nem azonnal fogyasztjuk a tál tartalmát,

az egészet (óvatosan) lekenhetjük zselatinnal
-szép fénye lesz és nem fog kiszáradni
alatta semmi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése