A póréhagymáról...
"Mivel alacsony energiatartalmú és nagy
"Mivel alacsony energiatartalmú és nagy
mennyiségben tartalmaz sokféle
vitamint
és ásványi anyagot,
anélkül színesíti táplálkozásunkat, hogy
túl sok
kalóriához jutnánk elfogyasztásával.
Nem szabad megfeledkeznünk
magas rosttartalmáról
és A-provitamin, C- és E-vitamin tartalmáról sem,
amelyek -antioxidánsként- védik sejtjeinket.
Hippokratész szerint
"a póréhagyma vízhajtó, könnyíti
az emésztést és
megakadályozza a böfögést...".
A XX. század elején sikerült kivonni a
póréhagyma nedvéből olyan
mézgafajtákat,
amelyek gyógyítják a garat, a gége, a légcső,
valamint a
hörgők gyulladását, hiszen
köptetőként szolgálnak."
Hozzávalók:-TARTÁRMÁRTÁS
-dijoni mustár
-citrom-, vagy lime-lé
-porcukor
-reszelt szerecsendió (jó sok :)
-tengeri só
-fehér bors
-tejföl (annyi mennyiség, amennyi a tartármártás)
-3 nagy méretű póréhagyma
-3 csomag (15 db) virsli (nyersen)
A póréhagyma legsötétebb zöld részét
(tehát sacc a felét) levágom, a fehér és
világoszöld részét használom csak fel;
folyó víz alatt alaposan átöblítem,
hosszában kettévágom és szeletelem
(vághatjuk karikára is);
besózom -nem kell sok rá, inkább
több időt álljon!
tartármártást.
És egy kis szösszenet a történet közepébe;
az agg Rokontól kaptam tojásokat,
amiket összevetettem a boltival.
Az eredmény:
a bolti, L-es
a házi, 2XL-es :)))))
Ennyi!
Szóval a virslit vékonyabb karikára
vágom, majd összekeverem a póré-
hagymával és a tartármártással.
Fogyasztás előtt érdemes állni hagyni
egy pár órát a hűtőben, finomabb
úgy a végeredmény!
Ennyi!
Szóval a virslit vékonyabb karikára
vágom, majd összekeverem a póré-
hagymával és a tartármártással.
Fogyasztás előtt érdemes állni hagyni
egy pár órát a hűtőben, finomabb
úgy a végeredmény!
Fincsi, ezt a salátát nagyon tudnám szeretni! :) Egy kis friss kenyérrel vagy pirítóssal! :)
VálaszTörlésMi is nagyon szerettük! :)))
TörlésCiabattát szoktam venni (a Lidl-ben a legjobb),
ez a kedvenc "kenyérfélénk". :)