2018. március 28., szerda

Kaszinótojás

A kaszinótojás származási helyét
illetően Olasz találmány, de
szerintem nincs olyan hely közel,
s távol, ahol ne készítenék, főleg
nem húsvétkor.
A felhasználási helye -nálunk,
legalábbis- a hidegtál teteje, máskor
nem igazán készítem,
ilyenkor viszont kihagyhatatlan. :)
Hozzávalók (nálam):
-5 db főtt tojáshoz
-1 ek szardellapaszta-kihagyható, de kár lenne, ugyanis nagggyon finom vele :)
-1 ek mustár (jó fajta :)
-1 ek Piros Arany (legyen csemege, a csípőset nem bírja mindenki)
-2 ek puha vaj (rendes, igazi :)
-só
-frissen darált fekete bors, vagy ha valakinek az jobban tetszik, fehérbors

+híg TARTÁRMÁRTÁS...a végén, a lekenéshez

A tojásokat alaposan megmosom, hideg vízben
főni teszem (10 percre), majd valamennyire kihűtöm
(csak mert félig hűlt állapotban jön le legjobban a héja),
megszabadítom a burkolatától,
kettévágom, a sárgáját külön tálba teszem
-ehhez kerülnek a hozzávalók, ezt villával összetöröm,
amiket utána óvatosan visszatöltök a fél tojásokba.
Ezt még nem muszáj habzsákkal betölteni, mert
miután FRANCIASALÁTA alapra fog kerülni, nem
fog látszani az alja.
A tojásos krémből -természetesen- fog maradni,
amit a végén, a díszítéshez használok fel...szép is,
finom is! :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése