A kaszinótojás származási helyét
illetően Olasz találmány, de
szerintem nincs olyan hely közel,
s távol, ahol ne készítenék, főleg
illetően Olasz találmány, de
szerintem nincs olyan hely közel,
s távol, ahol ne készítenék, főleg
nem húsvétkor.
A felhasználási helye -nálunk,
legalábbis- a hidegtál teteje, máskor
nem igazán készítem,
ilyenkor viszont kihagyhatatlan. :)
Hozzávalók (nálam):legalábbis- a hidegtál teteje, máskor
nem igazán készítem,
ilyenkor viszont kihagyhatatlan. :)
-5 db főtt tojáshoz
-1 ek szardellapaszta-kihagyható, de kár lenne, ugyanis nagggyon finom vele :)
-1 ek mustár (jó fajta :)
-1 ek Piros Arany (legyen csemege, a csípőset nem bírja mindenki)
-2 ek puha vaj (rendes, igazi :)
-só
-frissen darált fekete bors, vagy ha valakinek az jobban tetszik, fehérbors
+híg TARTÁRMÁRTÁS...a végén, a lekenéshez
A tojásokat alaposan megmosom, hideg vízben
főni teszem (10 percre), majd valamennyire kihűtöm
(csak mert félig hűlt állapotban jön le legjobban a héja),
megszabadítom a burkolatától,
kettévágom, a sárgáját külön tálba teszem
főni teszem (10 percre), majd valamennyire kihűtöm
(csak mert félig hűlt állapotban jön le legjobban a héja),
megszabadítom a burkolatától,
kettévágom, a sárgáját külön tálba teszem
-ehhez kerülnek a hozzávalók, ezt villával összetöröm,
amiket utána óvatosan visszatöltök a fél tojásokba.
Ezt még nem muszáj habzsákkal betölteni, mert
miután FRANCIASALÁTA alapra fog kerülni, nem
fog látszani az alja.
Ezt még nem muszáj habzsákkal betölteni, mert
miután FRANCIASALÁTA alapra fog kerülni, nem
fog látszani az alja.
A tojásos krémből -természetesen- fog maradni,
amit a végén, a díszítéshez használok fel...szép is,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése