Hozzávalók:
-3 szál hurkához és
-1 szál kolbászhoz
-2 kg SAVANYÚ KÁPOSZTA
-frissen darált feketebors
-kevés csemegepaprika
-egy kis életízesítő (nem kell megkövezni :)
-paradicsom
-paprika
-2 gerezd fokhagyma
-2 közepes, vagy nagyobb fej vöröshagyma
-krumpli
-őrölt kömény
Kezdem azzal, hogy pörköltalapot készítek,
ezt nem sietem el, jó sűrű, tartalmas legyen
a szaft.
A savanyú káposztát forró vízbe áztatom
kis időre, alaposan kicsavarom belőle és
mehet a pörkölt alapra, annyi vízzel felöntve,
amennyi éppen ellepi.
Fedő alatt, közepes hőn, néha átkeverve puhára
párolom.
A hurka és a kolbász most a mélyhűtőből került ki,
ezt csupán annyi időre hagytam kicsomagolva,
amíg elkészült a káposzta, pár helyen mindet tűvel
megszurkáltam, hogy ne repedjenek szét sütés
közben.
Tepsibe kerül a kész párolt savanyú káposzta,
erre rendezem szépen a hurkát, kolbászt úgy,
hogy ne érjenek össze, majd előmelegített sütőben,
180 fokon, légkeveréssel 30 percet töltenek el.
Köretnek most őrölt köménnyel főzött krumpli
került mellé...nagyon jó párosítás ez is.
Jó kis hideg idős vacsora kerekedett belőle.
😌
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése