Oldalak

2021. január 25., hétfő

Sukee

...avagy a Thai csípős, savanyú leves

Természetesen a Királylány ötlete
volt ez a leves -fogalmam nincs, hogy
ezt honnan hozta haza, valahol ilyet IS evett.
😀
Na, de nem ám bele a vak világba kellett
kitalálnom, hogy mi is kellhet a leveshez,
hanem kész receptet küldött át, azzal a kikötéssel,
hogy ebből legalább olyan finomat főzzek majd,
mint amit Ő evett...no comment!
😂

Hozzávalók 2 fő részére:
-6 dl húsleves (akár maradék is lehet, vagy leves alap)
-főtt hús, a levesből (ha nincs, nem akkora baj, úgy is finom lesz, nekünk nem hiányzott)
-2 db pak choi (bordáskel, bok choy)
-2 szál szárzeller
-6 dkg üvegtészta
-2 egész tojás
a szószhoz: 
-4 ek chiliszósz (nálunk Sriracha, piros, vagy zöld kupakos)
-2 nagyobb gerezd fokhagyma, átnyomva
-2 ek nádcukor
-2 ek szójaszósz
-2 ek rizsecet
-2 ek szezámolaj
tálaláshoz:
-szezámmag
-koriander (ezt kihagytuk...mert nem kaptam :)

A recept Mautner Zsófié,
amit majdnem úgy adok közre, ahogy Ő megírta,
nagyon kevés változtatással (ami Nekünk nem hiányzott😉)
és egy csöppet egyszerűbb, gyorsabb kivitelben.

És akkor az elkészítés:
minden hozzávalót a kezem ügyébe készítek,
mert nagyon gyorsan lesz kész a leves.
Vizet forralok, amivel egy tálban leöntöm a tésztát
-1-2 perc ázás elég neki, majd leszűröm.
 
A levest, vagy leves alapot forrni teszem, ebbe
kerül a felszeletelt zellerszár, minden fűszer
(amik a szósz alapját képezik), majd a tészta,
a felvert tojások, amiket belecsorgatok a levesbe
és végül a négyfelé vágott pak choi, ennek
ugyanis (ahogy kitapasztaltuk) pont elég
szintén 1 perc a legvégén, különben nagyon
szétfő.

Az egész művelet nem vett igénybe 10 percnél több időt.
Konklúzió: mindkettőnk véleménye szerint
(az apró változtatásokkal együtt) nagyon finom
volt a leves, annyira, hogy fel is lett véve a
"mindenképpen kell ilyet többször főznöd"-ek közé
...és készült is többször az első óta.
😀

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése