És jöjjön még egy nagy kedvenc, amit a
SEOUL HOUSE KOREA-ban ettünk.
Ez a banchan* az egyik főétel
(Dwaeji Jokbal, azaz sertéscsülök koreai módra)
kiegészítéseként került többek között az
asztalunkra és rendkívül finom volt ez is.
Hozzávalók:
-20 dkg mungóbabcsírához
-2 tk só
-2 ek rizsecet
-2 ek cukor
-2 ek pirított szezámolaj (suree szezámolaj)
A hideg saláta elkészítéséhez a csírát forrásban
lévő, sós vízben 1 percig főzöm, majd azonnal
leszűröm, hideg vízben lehűtöm és alaposan
lecsepegtetem.
Ezek után kerül rá a cukor, az ecet és a szezámolaj,
amikkel alaposan összeforgatom.
Kiváló kiegészítő fogás.
*
A banchan
a koreai konyhaművészet alapvető részét képező apró, megosztott köretek gyűjtőneve, amelyeket a rizses étkezésekhez tálalnak.
Ezek a kis tálkák lehetnek savanyúságok, párolt zöldségek, kimchi,
sült ételek, tenger gyümölcsei, vagy húsételek és a céljuk, hogy
kiegészítsék a főfogást, például a bulgogi-t vagy a bibimbap-ot. A
banchant általában a főétel előtt tálalják fel és a legtöbb étkezésben
elengedhetetlen részét képezik a leves és a rizs mellett.És még egy kis okosság
A mungóbabcsíra egy
Ázsiából származó, könnyen
emészthető és tápláló növény, amely gazdag
fehérjében,
rostban, vitaminokban (pl. folsav) és ásványi
anyagokban (pl. vas, kálium, magnézium).
Élettani hatásai közé tartozik a
bélműködés javítása,
a méregtelenítés, a vér tisztítása, az
immunrendszer
erősítése, a vércukorszint szabályozása és a könnyű
emésztés elősegítése.
Különösen ajánlott diétázóknak és gyakran
használják
indiai, thai és kínai ételekhez, levesekhez, salátákhoz
és
wok ételekhez.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése