...ezt most nem a hagyományos módon
Rajtam kívül ugyanis nem eszi a tarját senki
(mondjuk én sem eszem meg a pacákos részeket),
így kénytelen voltam karajból elkészíteni.
Nyugalom, nagyon finom lett így is.
😉
Hozzávalók:
-10 (ujjnyi vastag) szelet sertés karaj
-5 nagy ek (hideg) zsír
-5 db nagy méretű vöröshagyma
-10 gerezd fokhagyma
-3-4 ek csemege fűszerpaprika
-2 ek csemege Piros Arany
-só
-frissen darált fekete bors
-2 ek őrölt kömény
-krumpli
-só
Első feladatként elkészítem a húshoz a pácot,
ami áll a zúzott fokhagymából, a fele olvasztott zsírból,
fűszerpaprikából, őrölt köményből, sóból és borsból.
Ezzel a páccal megkenem a húsok mindkét oldalát,
majd hűtőbe teszem legalább 1 órára (de akár egész
éjszaka is pihenhet benne, még jobb lesz).
Serpenyőben felmelegítem a zsír másik felét, ebben
fogom kisütni a húsokat, mindkét oldalukat 5-5 percig,
jó közepes hőn és teszem is tepsibe sorban, mindet.
A hagymákat megfosztom a burkolatuktól, a gyalu
legvastagabb fokozatán legyalulom, kicsit besózom,
majd a kisült húsok zsírjában félpuhára párolom
(pár perc az egész) és a tepsiben lévő húsokra
pakolom, a visszamaradt zsírral együtt).
A húsok alá fél pohár vizet öntök, a tepsire rákerül
a tető és előmelegített, 180 fokos sütőben, légkeveréssel
1 órát sütöm.
Közben megfőztem a krumplit, amit pedig a hús finom,
kisült zsírjával törtem össze.
Mellé a nemrégen készült CSALAMÁDÉ került.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése