Oldalak

2025. november 9., vasárnap

Tonhalas, tojásos pástétom lilahagymával és almával

Nem olyan régen osztottam meg a
receptemet a blogon és most jön is az újabb verzió.
Ugyanis a dolgozóban
(ahol a napjaim nagy részét töltöm) 
havi-kéthavi rendszerességgel megtartjuk az arra
az időszakra eső névnapokat és ugye oda mindenki
hozza a saját receptjeit, az otthona ízeit, amit én
minden ilyen alkalommal nagy kíváncsisággal várok
(nagyon finom dolgok szoktak a megterített
asztalra kerülni💖).
A legutóbbi ünneplés alkalmára készítette ezt
(hasonlóan) Enikő Kolléganőnk, én pedig
most újra, itthonra.
Hozzávalók:
-6 db tojás
-6 db kis kapszlis, olívaolajban eltett tonhal konzerv (most Calvo 6x65 gr-os)
-6 kis db savanyú uborka (opcionális, de mi nagyon szeretjük benne)
-6 ek majonéz
-2 kis méretű lilahagyma
-1 kis méretű alma 
-só
-frissen darált fekete bors 
 
A tojásokat most is 10 percesre főzöm, hideg vízben
kihűtöm és folyó víz alatt megfosztom a burkolatuktól
(így tökéletesen lejön a héja).
A tojásokat tojásszeletelővel oda-vissza összevágom
(először karikára, majd fordítok rajta egyet és úgy is),
ráöntöm a kapszlik tartalmát és a majonézt.
Most ilyenből készült.
 
Kis lyukú reszelőn lereszelem a lilahagymát, amit kicsit
besózok és a héj nélküli almát és a kicsire összevágott
uborkát, amiket szintén a tál tartalmához adok, egy kis
bors kíséretében.
Alaposan összekeverem, kóstolok még és mehetnek is
a pirítósokra. 
Mennyország reggeli, de mondhatnám azt is ,
hogy eléggé hygge ez is, ugye?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése