..leánykori nevén a kiszúrós-, vagy sütipecsétes
keksz, de nevezhetjük pudingos keksznek is
Előre leszögezem, hogy nem szoktam ilyenre
vetemedni, de ezt nem tudtam kihagyni.
Megláttam és megrendeltem a formákat, most
pedig megsütöttem velük a vicces sütiket.
Hozzávalók:
-35 dkg finom liszthez
-4 csomag (160 gr) Dr. Oetker vanília ízű puding
-20 dkg porcukor
-35 dkg puha vaj (szobahőmérsékleten hagyjuk állni egy fél napig)
-2 egész tojás
-2 citrom reszelt héja
-2 narancs reszelt héja
-2 lapos tk mézes fűszerkeverék
-plusz liszt
a díszítéshez:
-olvasztott csoki
-dekor cukor/cukorgyöngy
Kezdem azzal, hogy a lisztet, majd a porcukrot
átszitálom, ezt a lépést ne hagyjuk ki.
A hozzávalókat robotgép táljába adagolom és 5 percig
2-es fokozaton keverem, majd frissentartó fóliába
tekerem és hűtőbe teszem legalább 1,5 órára, különben
nem lehet vele dolgozni.
vastagságúra (vékonyabb legyen, mint a kiszúró
magassága, úgy jön ki szépen a formából), a tetejét
is bőven lisztezem és a szépséges, új, lisztbe
mártogatott formákkal kiszúrom.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel,
10 perc alatt készre sütöm.
Alsó-felső sütéssel ez 15 perc.
![]() |
A "boldog szerdát" saját részemre készült, a kedvenc munkanapom tiszteletére. 😉 |
A mostani sütés dupla adagból készült, de külön-külön
lett kikeverve, mert a tálamba csak 1 kg összsúly tehető.
A kész mennyiség (dupla adagból) 4 sütőlapnyi lett.
Miután kihűltek a kekszek, ki is díszíthetjük,
pl. csokimázba mártva (Milka csokiból
megolvasztott mázzal) és cukorgyönggyel.
Tárolni alaposan kihűtve, majd fém, jól záró
dobozba lehet, hosszú ideig.
A sütemény nagyon finom, de
érzékeny gyomrúaknak
bizonyos okokból mégsem
ajánlom.
😃







Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése