...vagy más néven a
Korean Mayak Eggs,
vagy Mayak Gyeran
Hozzávalók 3 főre:
-6 db tojáshoz
-125 ml (fél csésze) szójaszósz
-125 ml (fél csésze) víz
-125 ml (fél csésze) cukor
-2 lapos tk só
-2 ek 10%-os ecet
-3 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomóval átnyomva
-3-4 szál újhagyma, apróra vágva
-1-1 db zöld és piros chili, a magok nélkül, szintén apróra vágva
-1 ek szezámolaj, vagy szezámmag
a tálaláshoz:
-2 zacskó (25 dkg) rizs
A tojásokat megmosom és 6-7 perc alatt megfőzöm.
Közben elkészítem a marinádot, amit (mert a szemnek
is szüksége van a szép ételre) üvegtálban keverek össze.
A megfőtt tojásokat -amennyire csak tudom- forrón
megfosztom a burkolatuktól és a marinádba pakolom.
Fél-egy napot töltsenek el a lében, mielőtt fogyasztjuk,
hogy jobban összeálljanak az ízek.
Hűtőszekrényben egy hétig is eláll, tehát jó előre
elkészíthető és tálalás előtt csak a rizst kell megfőzni.
Tálalásnál tálkákban elosztom a frissen megfőtt rizst, erre
pakolom a kettévágott tojásokat és bőven megöntözöm
a marináddal.
Nagyon finom.
😊


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése