...vagy eredeti nevén a soğanlı yumurta
Hozzávalók...most csak nekem:
-2 tojás
-2 kisebb fej vöröshagyma
-1 db koktélparadicsom
-só
-frissen darált fekete bors
-olaj
-vaj
-darált erős paprika, de ez opcionális
A soğanlı yumurta egy
klasszikus, gyakran az oszmán
konyhából származtatott étel, amely
finomra
szeletelt, vajon vagy olívaolajon lassan karamellizált
hagymára
öntött tojásból készül.
Jellemzően fűszeres (bors, pirospaprika,
olykor fahéj),
krémes állagú reggeli, amelyet melegen, friss kenyérrel
tálalnak és néha sajttal vagy zöldfűszerekkel dúsítanak.
Röviden ennyi a tudnivaló és akkor most jöjjön
az elkészítés.
A hagymát megfosztom a burkolatától, félbevágom és
vékonyan felszeletelem.
Kevés olaj és egy pici vaj keverékén dinsztelni teszem,
ráteszek egy félbevágott koktélparadicsomot (amiről,
amikor már az is puhult, leszedem a héját).
Közepes hőn, fedő alatt, nem sietve készítem, az a jó,
ha jó puha a hagyma.
Só és pici bors kerül még rá, majd fészkeket csinálok
a tojásoknak és még mindig fedő alatt, 2-3 percig így
tartom, amíg a fehérje valamennyire megsül, de a
sárgája még folyós.
Ehhez kifejezetten a friss, egészségtelen,
fehér kenyér illik.
😉
Valami elképesztően finom reggeli!
😊




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése