2014. június 9., hétfő

Eton mess

 
Mert ki mondta, hogy csak télen lehet
Eton mess-t készíteni?
(Mondjuk nyáron illik azért többet mozogni utána! :)))
Hozzávalók:
-6 tojás fehérjéhez  
-40 dkg porcukor 
-1 tk ecet-sima 10%-os-fénye és tartása lesz tőle.
  És nem lesz ecet ízű a kész hab! 
-1 ek vaníliás cukor (el is hagyható)-ezekből lesz a habcsók; 
-5-6 dl habtejszín 
-1 kg friss eper (eredetileg-télen viszont bármilyen bogyós gyümölccsel képes vagyok felszolgálni és/vagy megenni-ribizli, málna, szeder... :) 
Kövezzetek meg! :)
A sütőt előmelegítem légkeveréssel 120 fokra. 
A fehérjét a cukrokkal nagyon kemény
habbá verem fel és az ecet is belekerül.
Habkarikákat nyomok egy sütőpapíros tepsibe
(mindegy, mekkorákat) és így kerül a sütőbe kb. 1 órára.
A habtejszínt olyan keményre verem fel, hogy már
ne cseppenjen le a habverőről; 
a habcsókot nagyobb darabokra töröm
(ezért is mindegy a méret), 
óvatosan összeforgatom a tejszínnel,
ezt poharakba adagolom
és a tetejére kanalazom az epret. 
 Meg közé!
Sőt, akár alá is lehet! :)
De mindenképpen érdemes úgy adagolni,
hogy mellé is maradjon! :))) 

2 megjegyzés:

  1. Telitalálat az eperrel, imádnám! :) Hat pohárral készült?! ;)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most, hogy kérded, igen! Ugyanis úgy vagyunk vele, hogy egy-egy pohárral megeszünk és milyen jó is tud lenni, amikor van még mindenkinek egy-egy a hűtőben "elraktározva"! :)))

      Törlés