Mert ki mondta, hogy csak télen lehet
Eton mess-t készíteni?
(Mondjuk nyáron illik azért többet mozogni utána! :)))
Hozzávalók:-6 tojás fehérjéhez
-40 dkg porcukor
-1 tk ecet-sima 10%-os-fénye és tartása lesz tőle.
És nem lesz ecet ízű a kész hab!
-1 ek vaníliás cukor (el is hagyható)-ezekből lesz a habcsók;
-5-6 dl habtejszín
-1 kg friss eper (eredetileg-télen viszont bármilyen bogyós gyümölccsel képes vagyok felszolgálni és/vagy megenni-ribizli, málna, szeder... :)
Kövezzetek meg! :)
A sütőt előmelegítem légkeveréssel 120 fokra.
A fehérjét a cukrokkal nagyon kemény
habbá verem fel és az ecet is belekerül.
habbá verem fel és az ecet is belekerül.
Habkarikákat nyomok egy sütőpapíros tepsibe
(mindegy, mekkorákat) és így kerül a sütőbe kb. 1 órára.
A habtejszínt olyan keményre verem fel,
hogy már
ne cseppenjen le a habverőről;
a habcsókot nagyobb darabokra töröm
ne cseppenjen le a habverőről;
a habcsókot nagyobb darabokra töröm
(ezért is mindegy a méret),
óvatosan összeforgatom a tejszínnel,
óvatosan összeforgatom a tejszínnel,
ezt poharakba adagolom
és a tetejére kanalazom az epret.
és a tetejére kanalazom az epret.
Meg közé!
Sőt, akár alá is lehet! :)
De mindenképpen érdemes úgy adagolni,
hogy mellé is maradjon! :)))
Telitalálat az eperrel, imádnám! :) Hat pohárral készült?! ;)))
VálaszTörlésMost, hogy kérded, igen! Ugyanis úgy vagyunk vele, hogy egy-egy pohárral megeszünk és milyen jó is tud lenni, amikor van még mindenkinek egy-egy a hűtőben "elraktározva"! :)))
Törlés