Oldalak

2014. június 27., péntek

Kakukkfüves karalábé

Hogy ez a történet honnan is indult?
Van valahol, a nagy magyar pusztaságban
(tényleg a puszta szélén :)
egy csodás kis benzinkút
(nem is kicsi! :), van étterme is
-Tőlük már nem először ötletelek
és ígérem, nem is utoljára :)-,
 ahonnan a lent említett pár csoda is ered!
(ez a csúcs!)
És mennyi finomság van még ott! :)))
Hozzávalók:
-3-4 db karalábé
-tengeri só
-darált bors
-extra szűz olívaolaj
-friss kakukkfű
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A karalábét megfosztom a burkolatától,
centis szeletekre vágom, sózom, borsozom,
majd tepsibe téve meglocsolom olívaolajjal
és megszórom a kakukkfűvel
(jó bőven :).
A tepsit (és annak tartalmát :) légkeveréssel
20-25 percig sütöm.
És csak azért várok, hogy egy kicsit hűljön,
mert különben szerte és szét égetném
az egész képemet!
Ja, a recept két főre szól
(a Királylány még mindig nyaral)
(szigorúan friss ciabattával esszük! :)
-én meg még ki is tunkolom
a tepsiből a maradványt!!!
Szóval, ismét megvan egy vacsora
(nem is akármilyen!)
-amihez "tűz" is szükségeltetett! :)))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése