2014. június 18., szerda

Rakott krumpli

Hozzávalók:
-12 db (közepes méretű) krumplihoz
-6 db tojás
-1 szál házi, füstölt kolbász
-1 nagy dobozos tejföl (3-4 dl)
-2 dl tejszín
-pici mangalica zsír (a jénait kikenni)
-zsemlemorzsa (szintén a jénaiba)
-tengeri só
-kevés fehér bors
-ételízesítő
A megmosott krumplit sós vízben főni teszem
(jó 2/3-ig), majd a héját levarázsolom
(tudjuk, teflonbevonatú a kezem :);
a tojást 10 percig főzöm.
A kolbászt viszonylag vastagabb karikára vágom,
de nem sütöttem most elő, nyersen került a jénaiba.
 
A sütőt előmelegítem 180 fokra;
a jénait zsírozom, megszórom zsemlemorzsával
és kezdődhet a rétegezés.
Ha minden elfoglalta méltó helyét az edényben,
a tejszínnel, borssal és pici ételízesítővel kikevert
tejföllel nyakonöntöm,
majd annyi időre a sütőbe
teszem (légkeveréssel), amíg szép színt kap a teteje.
Hozzá mi más is készülhetett volna,
mint uborka saláta?! :)))
(Uborka egy csöppecske édes, füstölt
fűszerpaprika és bors társaságában. :)



2 megjegyzés: