2014. június 16., hétfő

Hideg málnaleves

Szóval...nyitásként azonnal le kell szögeznem,
hogy ne legyen senki szőrszálhasogató
-tudom, hogy a kánikula ideiglenesen távozott
"köreinkből", de Nálunk most érik a málna
(69 év után; 6, vagy 9 év után-végre :),
és mivel ennyiből ugye lekvárt nem lehet
készíteni (még), lett belőle leves.
(Pont úgy, mint az Olvasók könyökén kijövő
EPERLEVES  esetében. :)))
Hozzávalók:
-2 marék málna
-2 dl tejszín
-0,5 liter (hideg) tej
-méz, vagy cukor
-citrom-, vagy lime-lé
A málnát óvatosan megmosom;
  a tejet, a tejszínt, a mézet és egy kis citromlevet

a málna 2/3-ával tálba teszem, majd
ráengedem a botmixert.

Minél tovább mixeljük, annál sűrűbb lesz.

A "levest" tálkákba öntöm, (pontosan 3 felé :)

és elosztom bennük a megmaradt málnát. :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése