...Nigella után, szabadon. :)
Ugyanis ennyi maradt meg a kútfőmben a
múltkori tévéadásából, mert félig már aludtam
(a szememmel-a fülem ugyanis tovább van ébren :))).
-1 fej karfiol
-tengeri só (most a csilipelyhesemből)
-darált fekete bors
-őrölt római kömény
A karfiolt nagyobb rózsákra szedem,
megmosom, valamennyire leszárítom,
majd tepsibe téve sózom, borsozom
és alaposan megszórom a római köménnyel is.
Semmit nem öntöttem sem alá, sem rá!
Előmelegített sütőben, 180 fokon,
légkeveréssel 30 percig sütöm.
Slussz!
Lehet előétel, köret, vegetáriánus ebéd,
vagy vacsora része-nekem délutáni nasi.
(Egy kevés, római köménnyel elkevert majonézzel.)
Nagyon-nagyon finom!
Imádom a római köményt! A slussz része is tetszik a receptnek :)
VálaszTörlésMiután nyertem "saját levében" Edinától (többek között) római köményt, nekem is az egyik kedvencem lett!
TörlésNekem is-mármint a slussz-, főleg minden tényező rövidsége miatt!
:D :D :D