2015. június 28., vasárnap

Sonkás paradicsomsaláta ricottával

...az angol Fenegyerek után, szabadon :)))
Hozzávalók:
-koktélparadicsom (több fajta, több színű)
-sonka (most (is) feketeerdei, érlelt)
-ricotta
-madársaláta
-friss petrezselyemzöld
-majoranna
-extra szűz olívaolaj
-só
-darált bors
-friss citrom leve
Az egész történet úgy kezdődik, hogy afféle pestót készítünk
 a majorannából, sóból, citromléből, extra szűz olívaolajból,
mozsárban (vagy robotgépben) összezúzva
(1 rész citromléhez 3 rész olajat adok).
A zöldeket tálra rendezem, a szeletelt sonkát rátépkedem,
a paradicsomokat félbevágom
(de leginkább méretfüggő, hogy milyenre szeleteljük),
sózom, borsozom és a ricottát is rákanalazom;
 a kész művet meglocsolom az előzőleg elkészített pestóval.
Nagggyon finom! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése