Hozzávalók:
-2 egész tojás (egészben, habosra felverve)
-1 kk sóval
-2 ek cukorral
-2 ek tejföl
-0,5 kg túró és
-15 dkg búzadara
A hozzávalókat összeforgatom és legalább
2 órára a hűtőbe teszem;
(még jobb este bekeverni, reggel kifőzni)
ugyanis, minél jobban megszívja magát a gríz,
annál kevésbé esik szét főzés közben a gombóc!
(még jobb este bekeverni, reggel kifőzni)
ugyanis, minél jobban megszívja magát a gríz,
annál kevésbé esik szét főzés közben a gombóc!
Közben olajon zsemlemorzsát pirítok,
ezzel több dolgom nincs.
ezzel több dolgom nincs.
Ha valaki nem szereti a morzsát, az forrósítson fel tejfölt
cukorral és azzal öntse le tálaláskor gombócékat.
Vizet forralok, majd ebbe is teszek pici sót és vizes kézzel
kanálnyi mennyiségeket gombócgatok a vízbe
-nálam ebből a mennyiségből 20 gombóc készül.
Nézzük, nehogy letapadjanak és 5 percnél hamarabb
ne vegyük ki őket a fövő vízből!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése