Hozzávalók:
-2 egész tojás (egészben, habosra felverve)
-1 kk só
-2 ek cukor
-2 ek tejföl
-0,5 kg túró és
-15 dkg búzadara
A hozzávalókat összeforgatom és legalább
2 órára
a hűtőbe teszem,
(még jobb este bekeverni, reggel kifőzni)
ugyanis, minél jobban megszívja magát a gríz,
annál kevésbé esik szét főzés közben a gombóc.
(még jobb este bekeverni, reggel kifőzni)
ugyanis, minél jobban megszívja magát a gríz,
annál kevésbé esik szét főzés közben a gombóc.
Közben olajon zsemlemorzsát pirítok,
ezzel több dolgom nincs.
ezzel több dolgom nincs.
Ha valaki nem szereti a morzsát, az forrósítson fel tejfölt
cukorral és azzal öntse le tálaláskor gombócékat.
Vizet forralok, majd ebbe is teszek pici sót és vizes kézzel
kanálnyi mennyiségeket gombócgatok a vízbe
-nálam ebből a mennyiségből 20 gombóc készül.
Nézzük, nehogy letapadjanak és 5 percnél hamarabb
ne vegyük ki őket a fövő vízből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése