2015. június 21., vasárnap

Túrógombóc


Hozzávalók: 
-2 egész tojás (egészben, habosra felverve) 
-1 kk sóval 
-2 ek cukorral 
-2 ek tejföl
-0,5 kg túró és 
-15 dkg búzadara
A hozzávalókat összeforgatom és legalább 2 órára a hűtőbe teszem;
 (még jobb este bekeverni, reggel kifőzni)
ugyanis, minél jobban megszívja magát a gríz,
 annál kevésbé esik szét főzés közben a gombóc!
Közben olajon zsemlemorzsát pirítok,
ezzel több dolgom nincs.
Ha valaki nem szereti a morzsát, az forrósítson fel tejfölt

cukorral és azzal öntse le tálaláskor gombócékat.

Vizet forralok, majd ebbe is teszek pici sót és vizes kézzel

kanálnyi mennyiségeket gombócgatok a vízbe
-nálam ebből a mennyiségből 20 gombóc készül.

Nézzük, nehogy letapadjanak és 5 percnél hamarabb
ne vegyük ki őket a fövő vízből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése