2015. június 19., péntek

Toszkán kenyérsaláta

...magyar módra-a kenyér becsületéért... :)
Hozzávalók:
-fűszeres pirítós (lásd lent)
-koktélparadicsomok
-rukkola
-bébispenót
-madársaláta
-vörös levelű saláták
-friss petrezselyemzöld

+
-balzsamecet
-parmezán forgácsok

+
-valamilyen pékáru
-extra szűz olívaolaj
-só
-bors
-granulált fokhagyma

+még egy kis olívaolaj, az egész tetejére 

Első körben készül el a fűszeres, pirított kenyér,
aminek ki kell hűlnie.
Egy teflon edényben olívaolajat hevítek,
annyi kenyeret, amennyi kényelmesen belefér

belerakok, sózom, borsozom, megszórom a
fokhagyma granulátummal és át-átforgatva megsütöm.
(Nem szabad megégetni!)
Ezután jönnek a zöldségek, amiket mosok,
szeletelek, tépkedek, stb.:)
Ezeket tálba rendezem, a félbevágott koktél-
paradicsomokat rápakolom, a kenyeret harapható
méretűre tördelem, ezt is hozzáadom, egy kis
balzsamecettel és kicsivel több olívaolajjal megöntözöm,
összeforgatom az egészet, majd zárásként
parmezánt forgácsolok a tetejére...bőven forgácsolom. :)
Ha vacsorára fogyasztjuk, jó fajta, könnyű,
nyári bor legyen mellé! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése