2016. április 17., vasárnap

Fácánleves

Egy kis érdekesség (szorosan összefüggvén a pénteki bulival),
hogy induláskor kaptam egy konyhakész fácánt a Háziasszonytól,
(alias, a  ház Asszonyától :)
amit azonnal fel is tettem főni, ahogy hazaértem...
...előtte még azért bevásároltam friss zöldségekből,
ott, ahol R.G. javasolta. :)))
Hozzávalók:
-1 db konyhakész fácán
-1 köteg petrezselyem gyökér, a zöldjével együtt
-1 köteg sárgarépa
-1 csokor újhagyma
-1 db karalábé
-1 kis gumó zeller
-krumpli
-1 csipet sáfrány (általában nem hagyom ki a húslevesekből)
-só
-szemes bors
-életízesítő
+házi csigatészta (ehhez szigorúan ez)
A fácánnal sok dolgom nem volt, pusztán annyi,
hogy hideg vízbe főni tegyem, majd a keletkező
habot folyamatosan leszedjem, kb. 2 óra elteltével
zöldségeljem, ízesítsem és nagyon kis lángon főzzem
...a teljes főzési idő most 5 órán keresztül zajlott.
Mindegyik zöldség friss és gyönyörű volt!
A főzés vége előtt 1 órával került bele a krumpli.
(Ugyanolyan méretűek, mint a péntekiek! :)))
A sajnálatos tény az, hogy töltelék most nem
készült, ugyanis a főzés felét simán átaludtam. :)
A leves egyszerűen fantasztikus lett, de nem is
nagyon vártam mást a vadtól
-innen köszönöm meg még egyszer a volt Tulajdonosoknak
a lehetőséget! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése