2016. április 17., vasárnap

Snidlinges, medvehagymás dip

Dip it!
Az apropó ismét egy (éretlenséggel összefüggő) találkozó
-a soron következő. :)
Ez készült még az egészben sült, rozmaringos krumpli mellé
-úgy voltam vele, hátha Valakinek pont ilyen hiányozna,
ki tudja?! :)
Hozzávalók:
-6 dl (jó fajta) tejfölhöz
-3 dl (görög) joghurt
-20 dkg juhtúró
-1 csokor medvehagyma (ha nincs, 2-3 gerezd átnyomott fokhagyma)
-1 nagy csokor metélőhagyma (alias snidling :)
-Himalája só
-frissen darált bors
-1 citrom leve
-extra szűz, gyümölcsös ízű olívaolaj (jó sok :)
Ez a mennyiség elég sok (9-en voltunk rá,
de szerintem többet hoztam vissza, mint amennyit
elvittem :), akár negyedelhetjük is a mennyiségeket.
 Semmi cicó nincs az egész mártogatós elkészítésével,
ugyanis simán csak össze kell keverni mindent,

közben kóstolgatni szorgalmasan, amíg a végeredmény
el nem éri az általunk (és lehetőleg a többi résztvevő által)
jónak megítélt ízhatást. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése