2016. április 17., vasárnap

Rozmaringos, tepsis csirkecombfilé

...bacon szalonnába csomagolva
Hozzávalók:
-24 db csirkecomb-filéhez (a gyorsabb haladás miatt :)
-Himalája só
-frissen darált bors
-szecsuáni borsos fűszerkeverék (Lidl-ből :)
-24 szelet bacon szalonna
-friss rozmaring ágak
-vöröshagyma
-pici olívaolaj
-kevés víz, vagy alaplé, a hús alá
A húst mosom, az általam feleslegesnek ítélt részektől
(értsd: rajta lévő pacákok) megszabadítom,
leszárítom, a belsejüket borsozom, megszórom életízesítővel,
mindegyiket egy-egy kis darab rozmaringgal
együtt tekerem bele a szalonnába, majd a fűszerkeverékkel és
nagyszemű sóval megszórom az egészet.
A műremek akár így is maradhat, de jelen esetben került
a húsok mellé egy kis hagyma is (alma pedig csak azért nem,
mert nem fért el, de ezt a Többiek nem tudták...eddig. :)
Lefedve került a hűtőbe (másfél napra), a sütés előtt pedig
olívaolaj került rá -és folyadék alá-, majd a sütőbe került
200 fokon, fedés nélkül, kb. 1,5 órára.

Készült hozzá zsályás, rozmaringos, egészben sült krumpli
és DIP (alias mártogatós :),
csak hogy ne legyen ilyenből sem hiány. :)
És most -szakítva a hagyományaimmal- megosztok egy
bulifotó-részletet, pusztán a poén kedvéért, mert még
most is ezen röhörészek, ahogy a Többiek, a helyszínen
A kép minősége nem az én bűnöm...na de az arányok!? :)))
...az egyik Résztvevő -nézve a tányérja tartalmát-
közölte (egyszerű kijelentő mondattal :),
hogy igen jól néz ki a hús, csak szemüveg nélkül nem látja...
:))))))))
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése