Vannak olyan reggeleink, amik vagy
nagyon ráérősek (ezek leginkább a hétvégi,
pizsamás reggelik), vagy simán csak kettesben
maradunk a ház Urával és ilyenkor szeretünk
ennyi nyugalmat magunk körül, amíg be nem
indul a napi elmebaj nap.
Hozzávalók:
-vastagra szeletelt sonka (lehetőleg jó fajta, amit nyersen is szívesen megennénk)
-friss tojások
-só
-frissen darált bors (tálalásnál)
-kevés olívaolaj/vaj/zsír
Kevés zsiradékon átsütöm a sonkát, minkét
oldalukon, alaposan...én ugyanis úgy szeretem,
ha egy kicsit ropogósabbra sül.
A tojásokat egyenként tálkába ütöm
-ha tél van, ha nyár, ha házi a tojás, ha bolti-,
onnan kerülnek a serpenyőbe, ahol is közepes
hőn megsütöm őket.
A fehér részét átsülve, a sárgáját folyósan
szeretjük.
Só és bors csak tálaláskor kerül a tojásokra.
Ez is egy olyas fajta étel, amit nem érdemes
elkapkodni
-na, nem azért, mert annyira hosszan készülne,
hanem mert ha ilyen készül reggelire, akkor azt
legalább nyugodtan, komótosan szeretjük
elfogyasztani.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése