Oldalak

2018. február 24., szombat

Ham and eggs

Vannak olyan reggeleink, amik vagy nagyon
ráérősek (ezek leginkább a hétvégi, pizsamás reggelik),
vagy simán csak kettesben maradunk a ház Urával
és ilyenkor szeretünk annyi nyugalmat magunk
körül, amíg be nem indul a napi elmebaj. ;)))
Hozzávalók:
-vastagra szeletelt sonka (lehetőleg jó fajta, amit nyersen is szívesen megennénk)
-friss tojások
-só
-frissen darált bors (tálalásnál)
-kevés olívaolaj/vaj/zsír

Kevés zsiradékon átsütöm a sonkát, minkét
oldalukon, alaposan...én ugyanis úgy szeretem,
ha egy kicsit ropogósabbra sül.
A tojásokat egyenként tálkába ütöm
-ha tél van, ha nyár, ha házi a tojás, ha bolti-,
onnan kerülnek a serpenyőbe, ahol is közepes
hőn megsütöm őket.
A fehér részét átsülve, a sárgáját folyósan
szeretjük.
Só és bors csak tálaláskor kerül a tojásokra.
Ez is egy olyas fajta étel, amit nem érdemes elkapkodni
-na, nem azért, mert annyira hosszan készülne, hanem
mert ha ilyen készül reggelire, akkor azt legalább
nyugodtan, komótosan ildomos elfogyasztani! 
:)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése