...alias, a mocskos tészta
És akkor jöjjön egy igazán megosztó étel
-nálunk legalábbis az, már ami a Kiskamaszt
illeti. Azt mondta, hogy csúnya, büdös és
bűn rossz...szerintem pedig nagyon finom!
Csúnyának, mondjuk tényleg csúnya szegény
...csúnya, de finom! :)))
Pedig kiváló a tészta és a lekvár, igen finom a dió
és még a befőtt is házi, az enyém! :)))
Hát igen, nálunk jobban mennek a sós fajta feltéttel
készülő tészták-látjátok, ilyenek is vannak?! :)))
Hozzávalók: És akkor jöjjön egy igazán megosztó étel
-nálunk legalábbis az, már ami a Kiskamaszt
illeti. Azt mondta, hogy csúnya, büdös és
bűn rossz...szerintem pedig nagyon finom!
Csúnyának, mondjuk tényleg csúnya szegény
...csúnya, de finom! :)))
Pedig kiváló a tészta és a lekvár, igen finom a dió
és még a befőtt is házi, az enyém! :)))
Hát igen, nálunk jobban mennek a sós fajta feltéttel
készülő tészták-látjátok, ilyenek is vannak?! :)))
-0,5 kg B. Bavette tésztához (eredetileg széles metélt, de kiváló bármilyen ilyesfajta tészta hozzá :)
-5 dkg vaj (a kifőtt tésztát ebben forgatom át)
-12 ek szilvalekvár (rendes, igazi, jó féle :)
-12 ek durvábbra darált dió
-szilva befőtt
-porcukor
Jöjjön a nagyon bonyolult recept:
a tésztát kifőzöm; egy nagyobb serpenyőben a
vajat felolvasztom, ebben átforgatom a leszűrt,
de át nem mosott forró tésztát, erre kerül a darált
dió, majd a lekvár, amikkel alaposan átforgatom.
A diót csak ennyire aprítom össze, szerintem szebb is így. |
Tálalásnál kerülhet rá még dió, mellé szilvabefőtt,
valamint porcukor...úgy lesz nagyon jó az összhang. :)
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
És akkor csak azért, mert ez a recept elkészítéssel,
kitálalással, evéssel együtt sem vesz igénybe sok
időt, elmesélem, hogy hogyan főzöm ki én a tésztát
-régen tanultam, még a múlt században, Tupperéktől :),
de ma is alkalmazható, főleg, hogy az egekben vannak
az energia árak! :)))
A vizet forrni teszem, több-kevesebb sóval
(és mindig nagy fazékban...a tésztának kell a hely!)
-ez mindegyikhez szükséges, de függ attól a mennyiség,
hogy éppen milyen fajta tészta fő! Amikor már
forr a víz, belekerül a tészta, párszor átkeverem,
hogy ne tapadjon össze, 2-3 percig forralom,
majd elzárom alatta a gázt villanyt, fedőt teszek
rá és így hagyom (közben kétszer átkeverem),
amíg meg nem puhul a tészta.
Ez leginkább energiatakarékos megoldás,
de az sem utolsó, hogy nem kell közben mellette
állni és így is ugyanúgy el fog készülni a tészta!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése