2018. február 10., szombat

Zöldborsópörkölt

Ha simán csak jól esne a
hús mentes ebéd, vagy vacsora
-ami nem mellesleg gyors, olcsó
és rendkívül finom! :)
Hozzávalók:
-1 kg kifejtett zöldborsóhoz
-2 közepes fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 db paradicsom (nyáron...télen inkább konzerv)
-1 db pritaminpaprika
-1 csokor petrezselyem zöld
-kevés zsiradék
-só
-frissen darált bors
-kevés csemegepaprika
-életízesítő
-pici cukor (1 kk-nyi), vagy édesítő (ezek párt alkotnak a borsóval :)
-étkezési keményítő (kb. 1-1,5 ek-nyi, hideg vízzel kikeverve)

A hagymát apróra kockázom, kevés zsiradékon dinsztelni
kezdem, majd amikor már üveges, hozzáadom az
átnyomott fokhagymát, a nagyon kicsire összevágott
paprikát és petrezselymet, a magjától megfosztott, szintén
összevágott paradicsomot, fűszerezem, felöntöm kevés
vízzel (hogy a fokhagyma és a csemegepaprika meg ne
égjen), beleöntöm a borsót és puhára főzöm.
Hosszabb lével és azt ételsűrítővel picit besűrítve
készítem, hogy legyen szaft a tésztára.
 Ha nincs nyár és borsószezon, vagy egyszerűen csak
sietnénk, üveges zöldborsót vegyünk-sokkal jobban
szeretem, mint a fagyasztottat.
Ehhez a pörkölthöz a tészta illik, mégpedig
leginkább a NOKEDLI
(semmivel nem hosszabb idő elkészíteni, mint
kifőzni bármilyen tésztát), de ha éppen csőtésztára
vágyunk, készítsük azzal, azzal is isten-király lesz! ;)
 Ebben most nincs tejföl (mert uborkasalátával ettem :),
de természetesen lehet keverni hozzá a végén, mellé
kínálni, tálaláskor, vagy tejföllel összekeverni a
tésztát és azzal úgy kitálalni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése