Más néven: ecetes tojás, csemege tojás, pácolt tojás...
A soleier egy snack-ként fogyasztott különlegesség
A soleier egy snack-ként fogyasztott különlegesség
-főtt tojás, ecetes, erősen sós lében pácolva.
Az eredeti leírás szerint nincs is benne
ennyi fűszer és a vöröshagymának is
leginkább a héját teszik a pácolt tojások mellé,
mert igen érdekes mintázat fog tőle
kialakulni a tojásokon
(én viszont ezt kihagytam).
Hozzávalók: Az eredeti leírás szerint nincs is benne
ennyi fűszer és a vöröshagymának is
leginkább a héját teszik a pácolt tojások mellé,
mert igen érdekes mintázat fog tőle
kialakulni a tojásokon
(én viszont ezt kihagytam).
-10 db tojáshoz
-2 közepes fej vöröshagyma
-1 l víz
-2 dl ecet (alma-, fehérbor-, fehér balzsamecet)
-1 gerezd fokhagyma
-1 kk köménymag
-3 db babérlevél
-5 db borókabogyó-kicsit megnyomva
-1 kk mustármag
-1 kk szár. kakukkfű
-2 ek cukor
-3 ek tengeri só (literenként legalább ennyi kell hozzá)
-10 szem egész feketebors
-pár darab chili, aki szereti egy kicsit pikánsabban
A tojásokat keményre főzöm, majd
félig kihűtöm és megpucolom
félig kihűtöm és megpucolom
(így jön le legkönnyebben a héj).
Kiválasztok egy olyan zárható tetejű üveget,
amiben a tojások kényelmesen elférnek
és marad hely a páclének is.
A vizet az ecettel, sóval és cukorral felforralom;
az üvegedénybe teszem a tojásokat,
a fokhagymát, a cikkekre vágott
vöröshagymát és a fűszereket,
majd felöntöm a forró lével,
kihűtöm, lezárom és fogyasztásig
hűtőbe teszem.
(3 nap érlelés ajánlatos)
Kiválasztok egy olyan zárható tetejű üveget,
amiben a tojások kényelmesen elférnek
és marad hely a páclének is.
A vizet az ecettel, sóval és cukorral felforralom;
az üvegedénybe teszem a tojásokat,
a fokhagymát, a cikkekre vágott
vöröshagymát és a fűszereket,
majd felöntöm a forró lével,
kihűtöm, lezárom és fogyasztásig
hűtőbe teszem.
(3 nap érlelés ajánlatos)
a sárgáját kiszedni,
sóval, borssal, pici olíva olajjal,
dijoni mustárral
és pár csepp ecettel (vagy citromlével)
dijoni mustárral
és pár csepp ecettel (vagy citromlével)
összekeverni és visszatenni a fehérjébe.
És hogy mivel/mihez fogyasszuk?
(Mivel hogy nagyon finom! :)))
Előételnek, hidegtálra, jobb fajta sajtok mellé,
gyökérkenyérhez, szendvicsre, salátákhoz
-az első falat után le fog esni a vendégek álla!
Nagyon ott van a szeren
ez a történet!!! :)))
És hogy mivel/mihez fogyasszuk?
(Mivel hogy nagyon finom! :)))
Előételnek, hidegtálra, jobb fajta sajtok mellé,
gyökérkenyérhez, szendvicsre, salátákhoz
-az első falat után le fog esni a vendégek álla!
Nagyon ott van a szeren
ez a történet!!! :)))
Én fürjtojást szoktam pácolni, de finom is!!!
VálaszTörlésAzt elhiszem; már ha valaki (bárki :) hozzá tud egyáltalán jutni! :)))
TörlésIlyen finom és gazdag fűszerezéssel nagyon izgalmasan hangzik, el is hiszem, hogy finom! :)
VálaszTörlésKét evésre elfogyott! Valószínű, hogy húsvétra 2 dobozzal rakok el! :)))
Törlés