2013. május 1., szerda

Brownie


Hozzávalók:
-30 dkg kristálycukrot
-4 egész tojással kikavarok (habosra), ehhez keverek
-20 dkg (olvasztott, vagy nagyon puha) vajat
-20 dkg olvasztott étcsokit -ha nincs táblás csokim, felhasználom az összes megmaradt csokit (nyulat, mikulást, tojást :)
-10 dkg sima, vagy süteménylisztet
-1 tk sütőport
-2 ek vaníliás cukrot
-csipet sót
+sütő-, vagy díszítőcukor és egy kevés csokidara, vagy csokidarabok a tetejére
-zsír a tepsi kikenéséhez
A leggyorsabb, legegyszerűbb brownie recept, amivel valaha is ténykedtem 
(Noémi barátnénktól származik); évek óta ezt használom.
Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 160 fokon, 
20-25 percig sütöm, a sütőt kikapcsolom 
és egy kicsit még benne hagyom-úgy jó, ha a közepét még lágynak ítéljük, 
úgyis szilárdul még hűlés közben.
Fel is lehet egy kicsit dobni (bár ez most egy nagyon gyors készítmény lett :), 
ha a lisztből is és a cukor mennyiségéből is elveszünk egy kicsit 
és 10 dkg sózatlan mogyorót, vagy diót teszünk a tésztába 
(jó félig megőrölve)-mennyei a végeredmény!
Hozzá-természetesen-vanília fagyi jár; ez így jó
-forró süti, hideg fagyival. :)
Majd el felejtettem, hogy néha kerek tortaformába sütöm, 
úgy meg még elegánsabb tud lenni a kicsike! :)
Most ez került bele-nagyon finom magában is.

1 megjegyzés:

  1. Hát igen, önmagában is nagyon fincsi lehet, hát még a vaníliafagyival! :) Tele a pocim, de azért egy kis szeletet egy gombóc fagyival simán bevállalnék! :)

    VálaszTörlés