És megint csak azzal kezdem, hogy meg ne kövezzen senki!
Ennyi az időm, tehát vagy expressz módra megsütöm
és posztolom, vagy normál tempóban (és normál hozzávalóból :)
sütöm meg, de nem osztom meg.
Na, ez van.
Viszont a végeredményen semmilyen gyorsított eljárás nem vehető észre :D
Hozzávalók a tésztához:-50 dkg sütemény liszt
-15 dkg mangalica zsír (ha zsír helyett vajjal készítjük, tegyünk bele + 1-1,5 dl tejet is)
-1 cs sütőpor
-15 dkg porcukor
-1 egész tojás
-1 csipet só
a töltelékhez (most):
-1 literes üveg db-től kapott almacsatni
-1 kk őrölt fahéj
-1 ek vaníliás cukor
-10 dkg szeletelt mandula
+édeskeksz-morzsa, jégcukor, majd ha kihűlt, porcukor a tetejükre.
A tésztát összedolgozom és fél órára hűtőbe teszem; puha tészta lesz.
Olyan vékonyra nyújtom, hogy még tudjak bánni vele és akkora köröket szúrok belőle, hogy a forma szélénél ki is lógjon kicsit.
3-3 tk tölteléket rakok mindegyik mélyedésbe, megszórom keksz-morzsával, jégcukorral.
Előmelegített sütő, légkeverés, 180 fok, 15 perc. Várjunk, míg legalább langyosra hűl, mielőtt kiszedjük, különben törik.
Ebből a mennyiségből legalább 12 nagy méretű muffin formát ki lehet bélelni.
Nagyon szépek:) Nem hiszed el, éppen most írtam a bejegyzést, még régebben sütöttem én is miniket, most találtam meg a képeket. De a tiéd is nagyon jó:)
VálaszTörlésNagy kedvenc nálunk az alma, minden formában. :)
VálaszTörlésJó ötlet ez a mini pite. Guszták lettek! :)
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm és üdvözöllek az oldalamon! :)
Törlés