2013. május 26., vasárnap

Mini almás pite

És megint csak azzal kezdem, hogy meg ne kövezzen senki!
Ennyi az időm, tehát vagy expressz módra megsütöm
és posztolom, vagy normál tempóban (és normál hozzávalóból :)
sütöm meg, de nem osztom meg.
Na, ez van.
Viszont a végeredményen semmilyen gyorsított eljárás nem vehető észre :D
Hozzávalók a tésztához:
-50 dkg sütemény liszt
-15 dkg mangalica zsír (ha zsír helyett vajjal készítjük, tegyünk bele + 1-1,5 dl tejet is)
-1 cs sütőpor
-15 dkg porcukor
-1 egész tojás
-1 csipet só
a töltelékhez (most):
-1 literes üveg db-től kapott almacsatni
-1 kk őrölt fahéj
-1 ek vaníliás cukor
-10 dkg szeletelt mandula
+édeskeksz-morzsa, jégcukor, majd ha kihűlt, porcukor a tetejükre.
A tésztát összedolgozom és fél órára hűtőbe teszem; puha tészta lesz.
Olyan vékonyra nyújtom, hogy még tudjak bánni vele és akkora köröket szúrok belőle, hogy a forma szélénél ki is lógjon kicsit.
3-3 tk tölteléket rakok mindegyik mélyedésbe, megszórom keksz-morzsával, jégcukorral.
Előmelegített sütő, légkeverés, 180 fok, 15 perc. Várjunk, míg legalább langyosra hűl, mielőtt kiszedjük, különben törik.
Ebből a mennyiségből legalább 12 nagy méretű muffin formát ki lehet bélelni.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek:) Nem hiszed el, éppen most írtam a bejegyzést, még régebben sütöttem én is miniket, most találtam meg a képeket. De a tiéd is nagyon jó:)

    VálaszTörlés
  2. Nagy kedvenc nálunk az alma, minden formában. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet ez a mini pite. Guszták lettek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm és üdvözöllek az oldalamon! :)

      Törlés