A legegyszerűbben elkészíthető étel recept és (szerintem/-tünk)
egyszerűségében is az egyik legfinomabb sült csirke
(nem tudom, hogy lesz -e még ilyen rövid hozzávalós recept az oldalaimon :)))
-1 egész csirke
-1,5-2 kg tengeri só-tepsi-, és csirkeméret függő (tulajdonképpen bármilyen jó, de azért ne útszórós legyen :)
És slussz.
A pőre jószágot-amennyire tudom-megtisztítom tollaitól,
szárazra törlöm és a tepsibe szórt sóra fektetem;
rá semmi más nem kerül.
Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180 fokon, 60 perc alatt készült el.
(Okosság: minden fél kiló csirkénél 20 perc sütési idővel számolunk
+ sütés után 15-20 perc pihenővel.)
Hozzá tepsiben sült krumpli...
(amit most-mivel van már új krumpli(cska)-ebből készítek,
mégpedig olyan formán, hogy sós vízben jó félig megfőzöm,
leszűröm, mangalicazsírban meghempergetem
(ügyesen fejeztem ki magam :), csilipelyhes sóval és borssal megszórom
és a csirke után -a hőfokot 200 fokra véve- a sütőben,
30 perc alatt ropogósra sütöm
/a csirkét addig alufóliával letakarva félreteszem, úgyis kell neki ennyi pihenő : ) )
...és saláta jár : )
(uborkából, zöld kaliforniai paprikából, fokhagymából
és egy kis újhagymából-ecetes salátalében).
Ah, micsoda finomságos ebédetek volt! :) Tökéletes fogás! :)
VálaszTörlésAz bizony, köszönöm!
TörlésEz fér bele a "málenkij robotba". :D
Örülök, hogy "hallok" felőled! :)
Tökletes hétvégi ebéd, szerintem senki nem panaszkodott, hogy ezt főzted:)
VálaszTörlésTudom, hogy nem nagyon van időd, mégis meginvitálnálak egy játékra - mozgalomban való részvételre, nézz be hozzám légyszíves! :)
VálaszTörlésMi is szeretjük így a csirkét, grillcsirke-szerű lesz, csak sokkal porhanyosabb és finomabb is. A jódozott só azért nem jó hozzá. Én egy kilót terítek sóból a tepsire, annak a "gőze" elég. Idén még nem is ettünk ilyet, ezt orvosolni kéne :D De szép az az újkrumpli is!
VálaszTörlésAz Anyukám sütötte nagyon sokszor
Törlés(mert nagyon szerettem :), így maradt
a "recept"; gyors is, finom is!
Köszönöm, hogy beleolvastál a "kicsikémbe"!!! :)