-1 kg meggyhez (tiszta súly)
-1,5 liter víz
-8-10 ek cukor (vagy édesítőszer)
-lehetőleg friss citromlé-egy félnek elég a leve
-egy rúd fahéj
-1 nagy doboz tejföl (3-4 dl)
-csipet só
-2 ek ételsűrítő
Itt is fő az egészség : ) |
ezzel csak egyet forralok a levesen, csak mert 8-10 perc főzés elég ezeknek a friss gyümölcsöknek, különben teljesen szétfőnek.
A meggylevest tálalhatjuk hidegen és melegen is (kérdés, hogy kint 35-, vagy 20 fok van? :).
A meggyfánk-itt (is) jó délutánonként "nyújtózkodni": ) : ) : ) |
Mit nemadnék ezért a levesért, annyira jól néz ki és idén sajnos nem ettem meggyet:) A kovászos uborkád is nagyon csábító, itt sajnos ezek kimaradnak:)
VálaszTörlésNálunk most épp 21 fok van, úgyhogy jó lesz behűtve! :) Guszta! :)
VálaszTörlésNálunk is sacc ennyi-csak mert közel vagyunk :) :) :)
Törlés