2013. június 29., szombat

Meggyleves

Hozzávalók:
-1 kg meggyhez (tiszta súly)
-1,5 liter víz
-8-10 ek cukor (vagy édesítőszer)
-lehetőleg friss citromlé-egy félnek elég a leve
-egy rúd fahéj
-1 nagy doboz tejföl (3-4 dl)
-csipet só
-2 ek ételsűrítő
Itt is fő az egészség : )
A meggyet megmosom és felteszem főni 1 liter vízben, amiben már benne van a cukor, a só, a citromlé és a fahéj is.
Mialatt fő a meggy-először az ételsűrítőt, majd a tejfölt elkeverem a maradék vízben és a megfőtt meggyre öntöm;
ezzel csak egyet forralok a levesen, csak mert 8-10 perc főzés elég ezeknek a friss gyümölcsöknek, különben teljesen szétfőnek.
A meggylevest tálalhatjuk hidegen és melegen is (kérdés, hogy kint 35-, vagy 20 fok van? :).
A meggyfánk-itt (is) jó délutánonként "nyújtózkodni": ) : ) : )

3 megjegyzés:

  1. Mit nemadnék ezért a levesért, annyira jól néz ki és idén sajnos nem ettem meggyet:) A kovászos uborkád is nagyon csábító, itt sajnos ezek kimaradnak:)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk most épp 21 fok van, úgyhogy jó lesz behűtve! :) Guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is sacc ennyi-csak mert közel vagyunk :) :) :)

      Törlés