2013. július 26., péntek

Levendulás muffin

Száraz hozzávalók:
-3 csésze (sütemény) liszt
-3/4 csésze kristálycukor
-2 kk sütőpor
-fél kk só
Folyékony hozzávalók:
-fél csésze olaj
-1,5 csésze tej
-3 egész, felvert tojás
-2 ek vanília aroma
-3 kk szárított levendulavirág (mint itt is)
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A két komponenst gyors mozdulatokkal összeforgatom-
nem kell teljesen homogénre keverni, mert a fölösleges, túl sok kevergetéstől sűrűvé válik a tészta!
Sütőforma, kapszli, adagolás (12 nagy méretű formához elég a tészta),
még egy kis levendula mindegyik tetejére,
légkeverés beindít és 20-25 perc alatt meg is sül a muffin (mindezt reggel 6 és fél 7 között véghezvíve,
hogy melegen kínáljam a Kolleginákat a rusnya-nagy munka közepette //
de legalább már péntek van!!! : ) 
(És olyan illat a konyhában, hogy teljesen nyugodtan indulok itthonról! :) :) :)

2 megjegyzés:

  1. Nem tartozhatnék a kollegináid közé? :))) Megkóstolnám szívesen! :)

    VálaszTörlés