2013. július 1., hétfő

Tejbegríz ribizliszósszal

Rövid leírás (időhiányban szenvedőknek :) 
A kész ribizliszósz.
Tehát, vesszük alapnak a  
tejbegríz elkészítési útmutatóját 
-ezzel meg is volnék :D
Miután a ház Ura megszabadította (és le is szárazta) bokrainkat a terméstől 
(: 8 kg tiszta súlyú ribizli :), 
következett a szósz elkészítése (ehhez nincs pontos, precíz lista, csak a "sacc/kb" :)
A ribizliszemeket csöppet összenyomkodva felfőztem, 
szűrőn átkevertem (hogy a magok és a héj fennmaradjon), 
 cukrot kevertem bele (ízlés szerint) és nagyjából felére beforraltam.
Vége!  :)

3 megjegyzés:

  1. Hát, ezeken a gyönyörű bokrokon volt bőven termésetek! :) A tejbegríz nálunk is bármikor jöhet, jó ötlet volt hozzá a ribizliöntet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ovis korom (mármint az első, 3 évesen :) "szép" emléke-csak mert ott mindig szörppel adták a tejbegrízt, bezzeg én akkor kakaót szerettem volna.
      Azóta "bölcsebb" (és öregebb) vagyok :D :D :D

      Törlés
  2. Imádom a tejbegrízt! Nálunk is az oviban szörppel volt, de szerettem! Még manapság is előfordul, hogy veszek szörpöt és azzal eszem, de a tejberizst is szeretem azzal. :)

    VálaszTörlés