2013. július 27., szombat

Zöldbableves (vagy sárga :)

Hozzávalók:
-1 kg babhoz
-pici zsiradék
-1 fej vöröshagyma
-2-3 ek ételsűrítő
-csemegepaprika
-só, ételízesítő
-1-2 ek cukor (mint a borsófőzeléknél)
-3-4 dl tejföl
-1 csokor friss petrezselyem
-1 kk szárított kapor
-ecet-igény szerint, a végén, de elhagyható
A babot alaposan, több váltás vízben megmosom, 
ha szálkás, megtisztítom, 2 cm-es darabokra vágom 
(nehogy vonalzót vegyen bárki is elő :) 
és sós-cukros-kapros-ételízesítős vízben puhára főzöm.
Közben kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát
megdinsztelem, csemegepaprikát teszek bele
(de csak a végén, hogy meg ne égjen), 
belevágom a petrezselymet, 
a tejfölt is hozzáöntöm (magyarázat a korhelylevesnél :)
kicsit még hagyom a tűzön, majd ráöntöm a levesre.
Az ételsűrítőt egy pohár vízben elkeverem, ráöntöm a
levesre és egy fövés után el is zárom a gázt.

1 megjegyzés:

  1. Nyelek nagyokat! :) Nagyon guszta lett, jövő héten főzök is egy jó nagy fazékkal! :)

    VálaszTörlés