-1 kg babhoz
-1 fej vöröshagyma
-2-3 ek ételsűrítő
-csemegepaprika
-só, ételízesítő
-1-2 ek cukor (mint a borsófőzeléknél)
-3-4 dl tejföl
-1 csokor friss petrezselyem
-1 kk szárított kapor
-ecet-igény szerint, a végén, de elhagyható
A babot alaposan, több váltás vízben megmosom,
ha szálkás, megtisztítom, 2 cm-es darabokra vágom
(nehogy vonalzót vegyen bárki is elő :)
és sós-cukros-kapros-ételízesítős vízben puhára főzöm.
Közben kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát
megdinsztelem, csemegepaprikát teszek bele
megdinsztelem, csemegepaprikát teszek bele
(de csak a végén, hogy meg ne égjen),
belevágom a petrezselymet,
a tejfölt is hozzáöntöm (magyarázat a korhelylevesnél :),
kicsit még hagyom a tűzön, majd ráöntöm a levesre.
Az ételsűrítőt egy pohár vízben elkeverem, ráöntöm a
levesre és egy fövés után el is zárom a gázt.
levesre és egy fövés után el is zárom a gázt.
Nyelek nagyokat! :) Nagyon guszta lett, jövő héten főzök is egy jó nagy fazékkal! :)
VálaszTörlés