Oldalak

2014. június 5., csütörtök

Fejessalátával párolt újhagymás, vajas zöldborsó

Igazolt távollétem ellenére
(majd egy hónapja írtam utoljára :)
tavaszi ízzel és színnel készültem! :)
Hozzávalók:
-80 dkg zöldborsó (most fagyasztott)
-1 nagy fej saláta
-10 dkg vaj (igazi :)
-olívaolaj (most spanyol-nagyon finom :)
-1 nagyobb fej vöröshagyma (kis kockára)
-1 csokor újhagyma (karikára)
-1 csokor metélőhagyma (szeletelve)
-1 csokor petrezselyemzöld (viszonylag apróra)
-tengeri só
-fehér bors
-1 liter zöldség alaplé, vagy simán csak húsleves :)

Olívaolajon felolvasztom a vajat, beledobom
a hagymákat és a petrezselyemzöld jó felét
-puhára párolom őket.
Beleöntöm a borsót, rá a levest, ízesítem és puhára főzöm.
Az alaposan megmosott salátát nagyobb kockára vágom
(de egész nyugodtan tépkedhetjük is),
rádobom a borsóra és csak addig főzöm,
amíg összeesik a saláta (nem kell szétfőzni).
A maradék petrezselymet a legvégén szóróm a levesbe.
És hogy vigyek egy kis csavart is a történetbe,
ezt a receptet mindjárt többféleképpen is készíthetjük,
vagy használhatjuk, attól függően, hogy levest,
meleg salátát, vagy afféle köretet 
szeretnénk belőle az asztalon látni.
A köret esetében elegendő 2-3 dl folyadékkal
felönteni a borsót! 
Én most levest akartam
-és azt is fél óra alatt! :)))
Tulajdonképpen elég sok mindenhez el tudom
képzelni köretnek is, amihez borsót és salátát
lehet külön-külön is adni!
Nagyon finom! :)


6 megjegyzés:

  1. Már attól tartottunk, valami baj van. Isten hozta a Bloggernét újra a fedélzeten. Nem mellesleg a szamóca is a könyökünkön jött már ki.

    VálaszTörlés
  2. Hiányoltalak is, remélem, minden rendben. :) Szuper ez a leves, nagyon jó íze lehet a sokféle hagymával és a borsóval. Mennyi salátát tettél bele? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden a helyén, semmi baj; ellenben munka, az van! :)))
      És kimaradt a saláta-ááá-1 nagy fej!!!
      Javítom! :D

      Törlés
    2. Az a jó, ha van munka, bár ha sokáig van sok, az már nem annyira! :)

      Törlés
    3. Egy "gondom" van csak ezzel (ami esténként azért könnyedség :), hogy hét közben nem főzök-nincs annyi óra egy nap, amennyibe az is beleférjen! :)))
      (Viszont nagyon jó a cég szakácsa, úgyhogy kárpótol érte! :)))

      Törlés