2014. május 12., hétfő

Hideg eperleves

Hozzávalók:
-0,5 kg eperhez
-2 dl tejszín

-5 dl tej (hideg, a hűtőből :)
-méz (ha nagyon édes az eper, nem szükséges bele)

-citromlé (igazi :)
Az epret alaposan megmosom és szeletelem/négy felé vágom
-éppen hogy tetszik.
A tejet, a tejszínt, a mézet és egy kis citromlevet
az eper felével tálba teszem, majd ráengedem a botmixert.
Minél tovább mixeljük, annál sűrűbb lesz.
A "levest" tálkákba öntöm, (igazságosan :)
elosztom bennük az epreket és sacc 15 másodperc múlva
már tehetem is a tálkákat a mosogatógépbe-üresen! :)))

1 megjegyzés:

  1. Végre jönnek a hazai, friss gyümölcsök. :) Imádjuk az epret és az eperkrémlevest is, nagyon finom így, mézzel készítve! :) Látom, nálatok is gyorsan fogy! :)

    VálaszTörlés