2015. május 9., szombat

Mediterrán lecsó

Egy pár írással ezelőtt már tettem említést a kicsikéről,
akkor is puritánabb névvel illettem, most sincs ez másképp
-a mostani (lehetőleg) az előzőnél autentikusabb változat!
(Lassan csak sikerül bemutatni az eredetit is!? :) 
Hozzávalók:
(A hozzávalók aránya és az elkészítés módja csak nálam ez!)
-3 db padlizsán (meghámozva)
-3 db cukkini
-5-6 db kápia paprika (kaliforniaiból 3 db)
-6 fej lilahagyma
-6 fej új főzőhagyma
+a zöld szára, srégen felszeletelve
-6 nagyobb méretű paradicsom (a burkolata nélkül :)
-1 fej fokhagyma, gerezdjeire szedve
-olaj-sima-megöntözni a tepsi tartalmát
-só
-életízesítő
-darált bors
-szár. petrezselyemzöld
-szár. kakukkfű
-szár. bazsalikom
+olívaolaj, de ez csak a végén
(Ha olívaolajjal kezdjük el a magát a sütést, előfordulhat, hogy az a végére megkeseredik!)

A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Nagymosás alatt. :)
Szépen sorban...
sorról sorra. :)
A hozzávalókat tisztítom, hámozom, szeletelem,
majd rétegezve (gáz-)tepsibe pakolom, itt fűszerezem
és a sütőt légkeverésre állítva, sütni rakom be.
Félóránként átkeverem, megkóstolom, után-ízesítem
és továbbsütöm-összesen olyan másfél-két órát van bent.
(Mivel nagy a mennyiség, ennyi idő kell neki.)
Igen, tudom, ez nem egy fél órás történet, de a
végeredmény simán kárpótol minden elfecséreltnek vélt
percért; mondhatnám úgy is, hogy 
fantastiquement délicieux! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése