2015. április 26., vasárnap

Svéd sült krumpli

...avagy, a hasselback burgonya,
1. kiadás. :)

Hozzávalók-ha csak önmagában készül:
-1 db nagyobb méretű burgonyához
-fél gerezd fokhagyma
-1 ek olaj
-1 csipet só, vagy fűszerkeverék-amit szeretünk
-1 nagyobb csipetnyi frissen reszelt parmezán
-1 szelet vaj (igazi :)
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A krumplit hámozom (újkrumpli esetében csak mosom!),
sűrűn bevagdosom;
egy tálban összekeverem az átnyomott fokhagymát a
sóval (vagy fűszerkev.-rel), olajjal, parmezánnal
és elosztom a krumplikon;
az egészet légkeveréssel 1 óra alatt készre sütöm.
Közben meg-meglocsolhatjuk a szafttal!
Fenséges köret
...és tulajdonképpen bármivel ízesíthetjük, amivel csak szeretnénk! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése