Kérem szépen, én készültem,
már ami a hosszú hétvégét és a
beharangozott újbóli telet illeti
...leves, második betárazva, jöhet,
aminek jönnie kell! :)))
már ami a hosszú hétvégét és a
beharangozott újbóli telet illeti
...leves, második betárazva, jöhet,
aminek jönnie kell! :)))
Igazi kézzel (lábbal :) ehető finom leveske. |
Hozzávalók...jelen esetben egy 9 literes fazékhoz:
-bármilyen csirke apraja, amit szeretünk...most farhát, szárny, kaparó, szív
-1 közepes fej (sacc. öklömnyi) zeller
-1 nagy fej karalábé
-3 közepes fej vöröshagyma
-6 db sárgarépa
-4 db petrezselyem gyökér
-2 kis méretű paradicsom
-1 paprika (ez utóbbi kettő majd kukás lesz a végén)
-1 üveg (7 dl-es) zöldborsó
-1 csokor petrezselyemzöld
-só
-egész bors (tea tojásban)
-fél kk őrölt kömény
-életízesítő
-1 üveg (7 dl-es) zöldborsó
-1 csokor petrezselyemzöld
-só
-egész bors (tea tojásban)
-fél kk őrölt kömény
-életízesítő
Ennél a leves-fajtánál nagyjából úgy számolunk,
hogy 1 kg húshoz majd' 1 kg zöldséget- és 40-50 dkg
(tiszta súlyú) zöldborsót számolunk, a többi kiegészítő már
mindenkinek egyéni ízlés szerint alakuljon. :)
A húsokat alaposan áttakarítom és még egy csöppet
darabolok rajtuk, majd főni teszem -hideg vízben-,
közben le-lehabozom.
Ezután elegendő a zöldségeket megpucolni/meg-
hámozni/burkolatuktól megfosztani...idő van, meg
hát most úgy sem megy gyorsabban. :)))
Minek utána itt elég kis méretű húsdarabokról van
szó, annyira sok idő sem kell nekik. A zöldségeket
darabolom -viszonylag apróra- és szépen, sorban
a levesbe kerülnek, nagyobb darabkákra belecsipkedem
a petrezselyemzöldet is, fűszerezek, majd várok, amíg
minden puhára fő...a borsó csak a legvégén kerül
a fazékba (ennek elég pár perc).
A szárnyasaprólék leveshez (elvileg) NOKEDLI
illene, de jelen esetben beérjük a csigatésztával is
...ezt külön főzöm a levestől. ;)
hámozni/burkolatuktól megfosztani...idő van, meg
hát most úgy sem megy gyorsabban. :)))
Elég érdekes így a főzés. :))) |
szó, annyira sok idő sem kell nekik. A zöldségeket
darabolom -viszonylag apróra- és szépen, sorban
a levesbe kerülnek, nagyobb darabkákra belecsipkedem
a petrezselyemzöldet is, fűszerezek, majd várok, amíg
minden puhára fő...a borsó csak a legvégén kerül
a fazékba (ennek elég pár perc).
A szárnyasaprólék leveshez (elvileg) NOKEDLI
illene, de jelen esetben beérjük a csigatésztával is
...ezt külön főzöm a levestől. ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése