2018. március 9., péntek

Leveles tésztába göngyölt virsli

Maximum fél órányi történés után már csak
egy picurit kell türtőztetni magunkat és
nagyon finom süleményhez juthatunk hozzá! :)
Hozzávalók:
-3 tekercs T.F. leveles tésztához
-9 szál virsli (jelen esetben sajtos Füstli, csak hogy fokozzam az élvezetet :)
-2-2 tk magos mustár
-1 egész, felvert tojás
-pici só
-Nigella mag, a díszítéshez

A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Előkészítek mindent a hűtőből-a tojást is felverem
egy pici sóval.
A tésztát kitekerem, a 2/3-áig megkenem
mustárral -a kimaradt részre a felvert tojásból kenek-,
ráfektetem a virsliket (ami a két oldalán lelóg, az
a Készítőé :), szorosan feltekerem és 12 szeletkét
vágok a tekercsből...mindegyikkel így járok el, szinte
hihetetlen! ;)))
60 cm-es sütő esetén mindhárom tekercs elfér egy tepsin.
A szeletkéket lekenem felvert tojással, megszórom
a (kedvencnek számító :) Nigella maggal,
a sütőt légkeverésre kapcsolom és 12-13 perc
alatt készre sütöm a tepsi tartalmát.
Virsli helyett mini kolbásszal is el lehet készíteni,
azzal is nagyszerű lesz a végeredmény!
Elég nehéz megállni, hogy
még forrón neki ne essek! :)))
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése