2013. április 7., vasárnap

Sajtos perec

Hozzávalók:
-60 dkg sima liszt
-25 dkg Rama
-2 ek só
-1 cs élesztő
-1,5 dl (langyos)tej
-1 kk cukor
-2 egész tojás (1 a tésztába, 1 a kenéshez)
-1 dl tejföl
-20 dkg sajt-2/3 sima, 1/3 füstölt
A hozzávalókat tálba öntöm (a tejben-cukorral-megfuttatom az élesztőt), bedagasztom és hagyom kelni.
Ezután nyújtom, kb 3-4 mm-re, csak mert fog még emelkedni úgyis;
szaggatom, a sütőlapon tojással lekenem (amibe csilipelyhes sót és darált borsot szórok még), sajttal viszonylag bőven megszórom és előmelegített sütőben, légkeveréssel, 200 fokon sütöm.
És hogy mit csinálok a megmaradt sajttal? Mindig ezt: kupacokat pakolok a sütőlapra és megsütöm az utolsó adaggal együtt.
A legjobb alternatíva egy kis nasira :)

4 megjegyzés:

  1. Jó kis recept, sós nasi mindig jöhet nálunk, bármilyen formában! :) Tetszik az új háttered is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, tavaszt váró háttér :)

      Törlés
  2. Nagyon csábítóan kacsintgatnak ezek a perecek !! Elmentettem a receptet , remélem hamarosan sikerül beszereznem hozzá a célszerszámot is! :) A húsvéti menütöket is végignéztem, de most nincs már erőm mindegyikhez kommentet írni: mind nagyon jól néznek ki, szuperek a dekorációid!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és nem baj! Időgép kellene, az sok mindent megoldana :)

      Törlés