Mikor is elértem a könyvben az 56. oldalig
-erősen korgó gyomorral és a nyári ízek utáni vágyakozással-,
már nem volt kétséges, hogy beleszerettem a könyvbe,
a receptekbe, az írásokba!
Ugyanis vagy készítettem már én is egy párat a felsorolt ételekből,
vagy -eldöntöttem- a 2/3-át feltétlenül el fogom készíteni!
Ez is az utóbbiak közé tartozik, tehát felvettem az elkészítendők sorába;
március 25-én összeraktam, itt a végeredmény!
(A hozzávalók sora leginkább a pillanatnyi fűszerkészletem
miatt tér el az eredetitől! :)
Hozzávalók:-20 dkg "dán, sólében érlelt, félzsíros, lágy sajt" :D :D :D
-olíva olaj-nem kell hozzá az extra szűz
-3 gerezd fokhagyma tisztítva, félbe vágva
-4 db borókabogyó
-10-12 db csili (kb. ennyi volt az olívaolajos üvegem alján)
-1 közepes babérlevél
-1 kk színes bors-rózsaborsom sajnos nincs, de azért nem dőlök kardnak, megoldottam :)
-2 szem szegfűbors
-1 kk koriander
-1 kk szárított kakukkfű
-1 kk szárított, vágott rozmaring
Ezeket mozsárba teszem és jó félig megőrlöm.
Az üvegbe teszem a fokhagymát, a babérlevelet megtörve,
erre a kockára vágott sajtot (amit 40 kis darabra vágtam,
csak hogy sokáig tartson majd ki)-attól tovább tart ugyanannyi mennyiség
kis darabokban, mintha nagyobb kockákra vágtam volna ??? :D
Rászórom a mozsárban megőrölt fűszerkeveréket,
belekerül a borókabogyó is (kicsit megnyomva)
és felöntöm a csilidarabos olívaolajjal.
Az Ihletőm szerint 1-2 hét pihenő a hűvösön
(NEM hűtőben), aztán pedig a rájárás :)
Csak miután lenyaltam a kanálkát, amivel óvatosan átkevertem az egészet,
nem tudom, hogy fogom 2 hétig kibírni ?!
A legtalálóbb kifejezés rá a fenomenális!!!
Na, pont eddig bírtam :) :) :)
És vigyázat, függőséget okoz! :D
Egyébként is imádom, így fűszerezve pedig isteni lehet! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! Én is kaptam belőle ajándékba egy kisebb üveggel, mit mondjak, hamar elfogyott! :)
VálaszTörlésÉs már készülőben van a következő adag is!
TörlésBiztos, ami biztos. :)