2014. szeptember 15., hétfő

Diós brownie

Mert hogy amennyire egyszerű ez a sütemény,
pont annyira el lehet szúrni az elkészítését;
vagyis, a tökéletes brownie 3 titka:
-nem sütjük túl,
-roppanjon a teteje, de majdhogynem folyjon a közepe és
-legyen igazi kalóriabomba! :)
(Ha már lúd...?! :)))

Hozzávalók:
-30 dkg kristálycukrot
-4 egész tojással
habosra keverek
-20 dkg igazi vajat
-2 tábla (20 dkg) jó minőségű (ét)csokoládéval együtt
felolvasztok és a masszához öntöm;
-10 dkg süteménylisztet
-0,5 zacskó sütőport
-1 tekerésnyi sót és
-10 dkg durvára tört diót szintén a tésztába keverek

 Előmelegített sütő, légkeverés, 160 fok, (és ez most) 35 perc.
Nem is szabad tovább a sütőben hagyni,
állás közben még sűrűsödik a tészta!
  Nem mondok újságot, de frissen a legjobb! :)

4 megjegyzés:

  1. Szinte érzem a finom illatát, ettől már csak az lenne jobb, ha itt lenne előttem egy-két szeletke! :) Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! És mondja ezt az, aki olyan süteményeket posztol, hogy a monitort megnyalná az ember lánya! :D :D :D

    VálaszTörlés
  3. Amikor brownie-t látok, mindig elgondolkodom, hogy miért is nem csináltam még soha, hisz nagy csoki rajongó vagyok, biztos hogy nagy sikere lenne. Aztán rájövök, hogy talán azért, mert nem valószínű hogy abba tudnám hagyni az evését, és a te fotóidat látva, most már biztos vagyok benne, hogy az utolsó morzsáig felfalnám. :D NAGYON kívánatos! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont így vagyunk ezzel mi is, mindegy milyen, csak csoki legyen! :D

      Törlés