Csak, mert tart még a SZÁMADÁS napja;
és csöppet sem mellékesen azért, mert
már több helyről jelezték, hogy eléggé
megritkultak az írásaim;
no és azért is, mert rám fogták bizonyos Kollégák,
hogy itthon csak azért főzök (olykor), hogy
legyen mit feltölteni a nagy szent világhálóra!
Ki is kértem magamnak!
(Mert nem mellékesen, igen jó Szakácsunk
van a hétköznapokra :)))
:D :D :D :D :D
Szöveg nem lesz túl sok
(ennyi most remélem elégnek fog bizonyulni :),
kép annál több
-bizonyíték gyanánt! :)))
Amik most a fazékba kerültek:
-1,5 kg marha csontos lábszár
-5 db marha velős csont
-2 db pulykanyak (ez csak nekem :)
-sárgarépa
-petrezselyemgyökér
-1 kis zeller gumó
-fél kis fej kelkáposzta
-2 csokor petrezselyemzöld (a csutak! :); egy a levesbe, egy pedig a töltelékbe)
-1 köteg újhagyma
-2 kis fej vöröshagyma
-paprika
-paradicsom
-sáfrány
-só, bors
-egy pici darab szerecsendió
-krumpli
+csigatészta és cérnametélt
A húst hideg vízben teszem fel főni, majd
miután minden habot leszedegettem róla,
kis lángra helyezem át, egy óra elteltével
bezöldségelem, fűszerezem és nagyon lassú tűzön
főzöm, összesen vagy 4 órát.
A vége előtt egy órával kerül bele először
a töltelék (amit most kelkáposzta levelekbe csomagoltam),
majd a krumpli -ekkor szoktam kiemelni a szétfövősebb
zöldségeket, mint amilyen pl. a kelkáposzta is.
a hozzávalók itt (is):
-6 db (száraz) zsemléhez
-6 db egész tojás
-mangalicazsír, vagy olaj
-2 közepes fej vöröshagyma
-1 nagy csokor friss petrezselyem
-só, bors, életízesítő
-6 db egész tojás
-mangalicazsír, vagy olaj
-2 közepes fej vöröshagyma
-1 nagy csokor friss petrezselyem
-só, bors, életízesítő
(leírás a töltelék sorra kattanva elérhető :)
A tálalás most egy kicsit gyorsra és csöppet sem
vendégvárósra sikeredett
-ezt Mindenki nézze el! :)))
Ennyi! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése