2014. szeptember 14., vasárnap

Rozmaringos csirke

Maradunk még mindig a görögös vacsoránál
-mert hát egyesek (az 1/3-ad :) szerint semmi
értelme a salátának, hús nélkül!
(A 2/3-ad szerint meg minek mindig hús? :)))
Miután nem vitatkoztam saláta ügyben, erőt
vettem magamon és a sütőbe toltam egy kis
szárnyast is a kisebbség kedvéért
(mondjuk a meleg -a sütőből- kifejezetten jólesett)!
A tepsiben:
-csirkecombok
-csirkeszárnyak
-krumpli (héjastól, félbevágva)
-fokhagymagerezdek (héjastól)
-tengeri só
-darált bors
-rozmaring
-olívaolaj
-vaj
A pőre szárnyas-darabokat megmosom,
tepsibe rakom, mellé félbevágott, alaposan
megsuvickolt, héjas burgonya kerül és
(jó) pár gerezd, szintén héjas fokhagyma
(finom, édes lesz, mire megsül).
Sózom, borsozom, rozmaringgal megszórom;
alá egy pici olaj és víz-, a húsra pedig
egy-egy szeletke vaj kerül.
Előmelegített sütő, 180 fok, 1 óra.
Hozzá görög joghurttal kikevert tzatziki
és természetesen -az én főszereplőm-
GÖRÖG SALÁTA járt. :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése