2014. november 11., kedd

Fokhagyma krémleves

A Királylány száraz tényként közölt meglátása,
mely szerint mostanában rá vagyok kattanva
a krémlevesekre. :)
És tényleg! Dehát így szokott ez lenni velem
-ha egyszer rákattanok valamire?! :)))
Hozzávalók:
-2 fej fokhagyma
-1,5 l zöldségalaplé, vagy húsleves
-2 dl tejszín (NEM főző!)
-1 nagyobb fej vöröshagyma
-só
-darált bors
-reszelt szerecsendió (jó sok :)
-olaj
-pár ág friss kakukkfű
+sajt, újhagyma és bagett-, vagy kenyér szeletek
A megtisztított fokhagymát szeletelem,
a vöröshagymát kicsire vágom és
olajon puhára dinsztelem
-a vége felé rádobom a kakukkfüvet is.
Felöntöm a levessel a hagymákat,
fűszerezem, majd miután felfőtt,
a tejszínt lassan hozzáöntve
beleszabadítom a botmixert. :)
Nagyobb szeleteket vágok a bagettből,
azokat egy kis olajon átpirítom
(sózom, borsozom, fokhagymával átdörzsölöm);
a levest tálkákba szedem, erre kerül a pékáru,
a szeletelt újhagyma, még egy kis kakukkfű
és a reszelt sajt.
Grill alá teszem pár percre, csak amíg
szépen megsül a sajt a tetején.
Finom, tápláló és -így az ősz kezdetén-
még az immunrendszerünk is hálás lesz érte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése