2014. november 2., vasárnap

Kráter szelet

Miközben ültünk ebéd után az egyik
helyi kultúrkocsmában,
(teli hassal, pihegve :),
volt még annyi energiánk, hogy
süteményekről ötleteljünk a Lányokkal
-akkor gyanús /gyanúsan ismerős/ volt már nekem
a kráter szelet elnevezés;
itthon jöttem rá, hogy ez nálam is megvolt
piszkozatban (eddig), csak
kókuszos bociszelet név alatt futott! :)
Hozzávalók
a piskótához:
-5 egész tojás (L-es méretűek)
-5 púpos ek kristálycukor 
-1 dl tej
-1,2 dl olaj
-2 púpos ek kakaópor
-30 dkg süteményliszt
-1 csomag sütőpor
-csipet só

a meteoritokhoz/bocifoltokhoz :)))))
-1 csomag pudingpor (tejszínes volt itthon)
-4 dl tej
-5 ek kókuszreszelék
-2 ek VANÍLIA AROMA
-5 ek kristálycukor

a tetejére: 
-2 dl tejföl
-5 ek kristálycukor
-2 ek kókuszreszelék

Első körben megfőzöm a pudingot
(meteorit/bocifolt címszó alatt :)))
és a tűzről levéve hűlni hagyom.
A sütőt előmelegítem 160 fokra.
A piskótához a cukrot fehéredésig
keverem az egész tojásokkal, majd
beleöntöm a folyékony hozzávalókat
és végül a por állagúakat. :)
A tepsit kibélelem sütőpapírral, a masszát
beleöntöm, a kihűlt pudingot pedig
teás-, vagy evőkanállal beleadagolom
a masszába.
(Egyáltalán nem volt szép a kezdeti látvány,
de annál jobb lett a végeredmény! :)
Légkeverésre kapcsolom a sütőt és
kb. 20 perc alatt készre sütöm a süteményt.
Mindenképpen érdemes tűpróbát
végezni közben, de ennyi idő alatt
sül meg szépen a piskóta!
A tejfölt közben kikeverem a cukorral
és a kókuszreszelékkel, majd a sütőből
kivett süteményre kenegetem
-így hagyom kihűlni.
A piskóta lágy és puha lett;
a tejfölt mellé is adhatjuk, ha nem
akarunk vele maszatolni.
Nagyon príma lett az egész! :)
Függelék
A pudingból elég (lenne) fél-, vagy a süteményből dupla adag;
a tejfölös masszából szintén, de én még a tányérra is tettem
mindenkinek egy keveset belőle. :)
A maradék pudingnak pedig szintén lába kelt! :)))



4 megjegyzés:

  1. Én is elfogadnék mellé is egy kis tejfölt, fincsi sütike! :)

    VálaszTörlés
  2. Finom ez a süti! Egyszerű ás mutatós is. :) Hasonló már nálunk is készült, csak én epres és vaníliás pudinggal készítettem, és tejföl nem került a tetejére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is arra jutottam, hogy mivel elég puha a piskóta, nem is feltétlenül kellene rá, de finom pikáns ízt ad neki, pluszban. :)

      Törlés