2014. december 31., szerda

Tiramisu

Képtelen voltam elkerülni az elkészítését;
Királylányi óhaj-bulitartozék! :)))
(Legalább egy nap jó lenne vízszintben! :)
Hozzávalók:
-50 dkg Mascarpone krémsajthoz
-6 egész tojás
-4 ek kristálycukor
-4 dl presszókávé
-20 dkg babapiskóta
-6 ek VANÍLIA KIVONAT (a fele a habba, a fele a kávéba kerül)
-neskakaó-por, vagy keserű kakaópor (kinek mi tetszik jobban)
Hogy mi is a lényege a jó tiramisunak?
Én nem hiszek abban, hogy vacak minőségű
alapanyagokból, kiváló ételeket lehet előállítani!
Krémsajtból már több féle, jó minőségű kapható
a nagyobb üzletekben; a babapiskótából szintén
nagy a választék; a kávé pedig...nem iszok sokat,
de annak a kevésnek -főleg itthon-, nagyon jónak
kell lenni! :)
Az elkészítés:
(Fél óra! :)))
A kávéfőzéssel kezdődik minden
-ennek ugyanis hűlni kell!
A tojásokkal és a cukrokkal folytatódik,
egyben felverve, pont úgy, mint a
PISKÓTATEKERCS esetében!
Ha a tojáshab megvan, mehet bele
a krémsajt és a rum, ezzel már nem kell
sokat keverni.
Eddigre hűlt annyit a kávé, hogy lehet
kezdeni a rétegezést:
a tál aljára mindig kerül egy szedőkanálnyi hab,
erre egy sor piskóta -kávéban néhány másodpercig
megáztatva-,
majd a sort megszórom kakaóporral.
Folytatom, míg el nem fogy a hab
-mindig az legyen a befejező réteg!
Hideg helyre kerül egy éjszakára
-össze kell érnie mindennek.
Kakaóporral csak tálalás előtt szórom meg,
különben megolvad rajta!

És a befejezés:
Mindnyájatoknak, akik az éven is olvastatok,
köszönöm a kitartást, remélem, hogy a 2015-ös
évet is egymás körében töltjük! :)))
És itt be is fejeztem a 2014 évi főzőcskézést! :)))
Boldog új évet kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése